Recruiter - Rotterdam, NL

Apply now

Recruiter - Rotterdam, NL

Helloprint is een van Europa's snelst groeiende technologiebedrijven met activiteit in 8 landen en winnaar van de Deloitte Fast50 Rising Star 2016. Als snelgroeiende start-up met 150 team members en een gemiddelde leeftijd van 28 jaar, zijn wij altijd op zoek naar beter, meer en groei waarbij we schoppen en slaan tegen de traditionele huisjes.

Omdat we sneller willen groeien zijn we op zoek naar nieuwe Helloprinters. Mensen die nieuwsgierig zijn, hongerig en zelf willen bepalen hoe hun groeipad eruit ziet. Ambitieuze digitale professionals die op zoek zijn naar de uitdaging van hun leven en die niet willen werken in een omgeving waar anderen je vertellen hoe je je werk moet doen, maar die geloven in verantwoordelijkheid & vrijheid en die echt alles uit hun carrière willen halen.

Ben jij toe aan de volgende stap? Dan is ons Helloprint avontuur jouw avontuur. Maak kennis met de meest ambitieuze start-up van Europa en start met het pakken van kansen. Vandaag nog.

FULL-TIME · ROTTERDAM, NL

Talent Recruiter - jouw rol

Als Helloprints Corporate Recruiter vervul je een groot aantal vacatures van A tot Z. Je bent continu op zoek naar het beste talent voor alle teams (in Rotterdam en Valencia) en je haalt ze van over de hele wereld.

Je treedt op als een partner van alle team leads: jij adviseert, ondersteunt en voedt op in alles gerelateerd tot recruitment. Je bepaalt samen met hen het profiel, de vacaturetekst en de stappen die jullie gaan zetten om de juiste kandidaten te vinden en aan Helloprint te binden. Eigenlijk doe je alles om te kunnen groeien. Je zorgt ook dat de team leads altijd op de hoogte zijn van het proces door middel van een maandelijkse meeting. Je schept structuur in een dynamische omgeving.

Je organiseert een hele snelle, duidelijke en creatieve sollicitatieprocedure. Heb je een goed idee? Go for it!

Als Talent Recruiter maak je deel uit van een tof team dat bestaat uit 5 collega’s die zich richten op Employee Happiness, HR, learning & development, office management en natuurlijk talent acquisition - samen zorgen jullie voor Talent & Culture binnen Helloprint.

Hoe je dat doet

 • Je zoekt en benadert nieuw talent, gaat met ze in gesprek en maakt ze enthousiast over werken bij Helloprint;
 • Je houdt de sollicitatieprocedures bij door je workflow op orde te houden;
 • Je ziet altijd verbeteringen voor het recruitmentproces, pakt deze snel op en zorgt ervoor dat deze worden nageleefd;
 • Je zorgt voor onze employer branding zodat Helloprint nog populairder wordt als werkgever. Dit doe je door middel van de juiste online aanwezigheid en het organiseren van killer events;
 • Je maakt slim gebruik van je netwerk;
 • Je leeft onze Recruitment Mantra’s (always hire someone who is better than you, look at how people think - not how they answer, and more);
 • Je doet er dus alles aan om Helloprint nog sneller te laten groeien - dit kunnen we natuurlijk niet zonder de juiste mensen.


Een gewone dag ziet er zo uit

Je bent al vroeg op kantoor en pakt even snel een lekker ontbijt, dat zoals elke dag voor je klaar staat in onze Living, vers gemaakt door Juffrouw Janny. Gelijk ga je door naar je werkplek om te kijken welke sollicitaties er zijn binnengekomen. Fijn, er zitten een paar kanjers tussen. Daar neem je meteen even telefonisch contact mee op.

10.00 Je hebt een meeting met de Team Lead van Marketing. Hij geeft aan dat ze al langere tijd op zoek zijn naar een nieuwe aanvulling op het team. Samen spreken jullie het job profile door, zoeken naar vergelijkbare beschrijvingen om extra inspiratie op te doen en gaan een paar LinkedIn profielen langs. Nu weet jij - en de team lead ook - wat ze precies nodig hebben. Samen bespreken jullie een plan van aanpak om zo snel mogelijk de A-speler voor deze functie gevonden te hebben. Dat wordt weer knallen. Je gaat er meteen mee aan de slag, schrijft de vacature en zet deze op de juiste plekken uit.

Tussendoor krijg je feedback van een team lead in Valencia dat ze gisteren een positief gesprek heeft gehad. Je neemt meteen contact op met de kandidaat om uitleg te geven over het online assessment en een vervolgafspraak voor het einde van de week in te plannen.

12.30 Het is alweer tijd voor lunch. Samen met je collega’s geniet je van de gezonde lunch met een verse tomatensoep vandaag. Tijdens de lunch spreek je steeds weer nieuwe collega’s omdat iedereen aan lange tafels zit. Je zit te kletsen met iemand van het finance team - de vacature staat daar inderdaad al erg lang open. Je besluit in de middag op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om de juiste kandidaat te vinden je plant binnenkort een gesprekje met de team lead.

13.00 Je hebt een top grading interview voor de full-stack developer positie. De team lead IT sluit aan bij dit diepte interview. Jullie nemen de uitslagen van de persoonlijkheidstest mee en leren de kandidaat tijdens het gesprek volledig kennen om te zien of deze persoon binnen Helloprint’s cultuur past. Jullie nemen afscheid van de kandidaat en eenmaal terug achter je bureau schiet je meteen een meeting in voor morgen om de uitkomsten van het gesprek door te nemen met de team lead van IT.

16.00 Je hebt wekelijks teamoverleg met de rest van het Talent & Culture team. Hoe gaat het met de KPI’s? Wat kunnen we doen om te zorgen dat we deze maand over-performen? Samen maken jullie een plan van aanpak; jij gaat onder andere een cool event op kantoor organiseren voor BI-studenten en gaat kijken hoe we de job website naar het volgende niveau kunnen krijgen. Na de meeting zet je je creatieve ideeën op papier en gaat er mee aan de slag.

Je hebt nog contact met wat kandidaten, werkt de workflow bij en beantwoordt je emails. Na een drukke dag ga je met een voldaan gevoel naar huis. Het was even aanpoten maar door flexibel te zijn heb je toch alles voor elkaar gekregen, binnen de tijd en ook nog van hoge kwaliteit. Je kunt het ‘s avonds niet laten om nog even je mail te checken om te zien of een kandidaat ons aanbod heeft geaccepteerd.

Wat wij van je vragen 

 • Minimaal HBO-werk- en -denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als recruiter;
 • Je hebt het hele recruitmentproces beheerd: van job intakes, het opstellen van wervende vacatureteksten tot salarisonderhandelingen met kandidaten;
 • Je bent dynamisch en flexibel zodat je goed binnen de Helloprint omgeving past;
 • Je hebt een proactieve houding en kan goed samenwerken door je excellente communicatie skills;
 • Je bent bedreven in het benaderen, interviewen en beoordelen van kandidaten;
 • Vloeiend in Nederlands en Engels;
 • Je werkt zelfstandig en bent een ster in plannen en organiseren - alles om het doel te behalen.

Wat wij bieden 

 • Een cultuur die gebaseerd is op vrijheid & verantwoordelijkheid;
 • Een prima beloning, inclusief bonusregeling;
 • Een unieke uitdaging bij een van Europa's snelst groeiende technologiebedrijven;
 • Razendsnelle leercurve: je krijgt grote uitdagingen in plaats van taken om aan te werken, dit maakt jou snel heel veel beter;
 • Een unieke cultuur met 22 nationaliteiten, een gemiddelde leeftijd van 27 jaar en een omgeving waar vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan;
 • Het mooiste kantoor van Rotterdam, midden op de Witte de Withstraat, de gaafste straat van Rotterdam. Oja, en slechts 5 minuten vanaf Centraal Station;
 • Ontbijt, lunch en diner voor je geregeld, super gezond en lekker, met veel liefde gemaakt door onze eigen Juffrouw Janny;
 • De mogelijkheid je zeer snel te ontwikkelen, als je wilt tot in onze directie. Ongeacht je leeftijd of achtergrond. Bij ons liggen heel veel kansen die jij morgen kunt pakken;
 • Serieus: de allerbeste bedrijfsborrels, team events en veel meer. Barcelona, Valencia, onze eigen HelloSkybar, do we need to say more?

Up for it?

Solliciteer vandaag nog naar de uitdaging van je leven. Ons proces is simpel: jij solliciteert via onze website en binnen 5 werkdagen hoor je van ons. Als je niets hoort, ben je niet door naar de volgende ronde. Hierna volgt eerst een telefonisch interview. Er volgen drie gesprekken bij ons op kantoor: een oriënterend gesprek, een interview in combinatie met een persoonlijkheidsvragenlijst en een culture check. Ook zullen we een case of een meeloopdag plannen. We willen namelijk alleen de allerbeste nieuwe Helloprinters hebben die bij onze cultuur passen.

Welcome to Helloprint. Design yourself

*Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet gewaardeerd.